Ελλάδα 2017 – Μια πολλά υποσχόμενη τουριστική σεζόν

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022
Ελλάδα 2017 – Μια πολλά υποσχόμενη τουριστική σεζόν

Ποια μέρη έχουν τη μεγαλύτερη αύξηση

Περίπου 23% περισσότερες κρατήσεις από τη Γερμανία προς την Ελλάδα καταγράφει η TUI, ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός στον κόσμο, σε σύγκριση με πέρυσι και σημειώνει νέο ρεκόρ, σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου. Η Κρήτη έχει αύξηση 14%, η Ρόδος 26%, η Κως 14% και η Κέρκυρα 6%, ενώ η Δυτική Πελοπόννησος έχει αύξηση 32%.

Η Χαλκιδική κατέχει το 44% του εισερχόμενου τουρισμού. Αύξηση στις κρατήσεις κατέγραψαν και η Σάμος και η Λέσβος παρά την περσινή μείωση λόγω της προσφυγικής κρίσης και αυτό ισχύει και για τα νησιά Σαντορίνη, Σκιάθο και Κεφαλονιά.

 Παρά τη μεγαλύτερη αύξηση των κρατήσεων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, ο διευθυντής της TUI Marek Andryszak βλέπει περιθώρια για περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής ροής στη χώρα. "Επενδύουμε σε καλές συνεργασίες και συνεργασίες ξενοδοχείων εδώ και χρόνια και συνεχώς βελτιώνουμε τα προγράμματά μας. Αυτό λειτουργεί. Έχουμε μακροπρόθεσμα σχέδια για την Ελλάδα και θέλουμε να αναπτυχθούμε τα επόμενα χρόνια. Στο επίκεντρο των καμπανιών μας είναι τα μεγάλα ελληνικά νησιά, η ηπειρωτική χώρα και οι μικρότεροι προορισμοί.Η ζήτηση για την Ελλάδα θα παραμείνει αναλλοίωτη στο μέλλον» τονίζει.

Παρά το υψηλό ποσοστό κρατήσεων, η ικανοποίηση των πελατών της TUI έχει αυξηθεί στο 8,7% στην κλίμακα με άριστα το 10.

«Η ποιότητα των ξενοδοχείων και το επίπεδο εξυπηρέτησης δεν ήταν ποτέ καλύτερο από σήμερα», δήλωσε ο Marek Andryszak στη δήλωση της TUI. Τα ελληνικά ξενοδοχεία έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο ειδικά στους τομείς των «υπηρεσιών», των «ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων» και της «φιλοξενίας».

Συνολικά, η Ελλάδα κατατάσσεται μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών αεροπορικών ταξιδιών της TUI παγκοσμίως και πλέον καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μετά την Ισπανία.

Αυτά είναι τα νούμερα, αυτό που μπορούμε να αναφέρουμε εδώ είναι ότι έχουμε δει αυξημένες μεταφορές από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και η ροή δεν φαίνεται να σταματά, προορισμοί όπως η Χαλκιδική, η Καβάλα ή η Κατερίνη είναι από τους πιο δημοφιλείς. Θα συνεχίσουμε και θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε μόνο τις καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας.