Χαλκιδική – Ένα μαγικό μέρος

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022
Χαλκιδική – Ένα μαγικό μέρος

Τα τελευταία χρόνια η περιοχή της Χαλκιδικής έχει γίνει το κρυμμένο στολίδι του ελληνικού τουρισμού στη βόρεια Ελλάδα και αυτό δεν είναι τόσο περίεργο αφού υπάρχει μια παλιά παροιμία για τον τόπο «πουθενά στην Ελλάδα δεν μπορεί να καυχηθεί παραλίες σαν αυτές της Χαλκιδικής». Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο τουρίστες επισκέφθηκαν τη Χαλκιδική τους καλοκαιρινούς μήνες του 2017, αριθμός που αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Γερμανός, Σουηδός, Αυστριακός, Ιταλός ονομάζετε τη χώρα και είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε κάποιον από εκεί να απολαμβάνει τον ήλιο σε μια από τις παραλίες της Χαλκιδικής.

Η τοποθεσία

Η Χαλκιδική προσφέρει μια ποικιλία κατηγοριών τουρισμού, εδώ μπορείτε να βρείτε τους νέους που θέλουν να κάνουν πάρτι και να διασκεδάσουν όλη μέρα στα πολυάριθμα και καλά οργανωμένα beach bar ή ακόμα και την οικογένεια που επιθυμεί να κάνει ήρεμες διακοπές και χαλάρωση. Εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο και μόλις 40 λεπτά μακριά από την πόλη της Θεσσαλονίκης, η περιοχή είναι δημοφιλής για τις παραδεισένιες παραλίες που μπορείτε να βρείτε παντού και για τα όμορφα πευκοδάση που καλύπτουν μεγάλες εκτάσεις.

Ένα μέρος για οποιονδήποτε

Μερικές από τις μικρές πόλεις και χωριά που αξίζει να επισκεφτείτε είναι η Νικήτη, η Βουρβουρού, η Καλλιθέα, το Πευκοχώρι, η Νέα Καλλικράτεια, η Ολυμπιάδα, η Σάρτη και άλλα. Αυτά είναι μόνο μερικά μέρη που αναφέρουμε εδώ, είναι στο χέρι σας να ρίξετε μια ματιά στον χάρτη και να κάνετε ένα μοναδικό ταξίδι κάθε μέρα. Πάρτι, καλό φαγητό, παραλίες με λευκή άμμο, ξεκούραστα ξενοδοχεία και εγκαταστάσεις είναι εδώ για να ικανοποιήσουν κάθε είδους διακοπές που έχετε στο μυαλό σας. Ένας τεράστιος αριθμός ξενοδοχείων βρίσκονται εδώ για να παρέχουν καταλύματα για όλα τα γούστα και πορτοφόλια και τα τελευταία χρόνια έχουμε δει έναν αυξανόμενο αριθμό πολυτελών θέρετρων.

Η Χαλκιδική είναι επίσης η πατρίδα της περίφημης μοναστηριακής κοινότητας του Αγίου Όρους ή του Αγίου Όρους όπως συνηθίζεται να αποκαλείται. Εκεί γύρω στα 25 μεγάλα μοναστήρια και μικρότερες κοινότητες προσφέρουν ένα μαγικό μείγμα θρησκείας και μαγευτικού σκηνικού, αλλά για να το επισκεφτείς πρέπει να είσαι άντρας αφού δεν επιτρέπονται γυναίκες εκεί.

Η Easy transfer είναι εδώ για να σας προσφέρει αξιόπιστες και χαμηλού κόστους μεταφορές στη Χαλκιδική ώστε το μόνο που πρέπει να ανησυχείτε είναι πώς θα περάσετε τις ημέρες των διακοπών σας.