Χειμερινές διακοπές στη Χαλκιδική

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022
Χειμερινές διακοπές στη Χαλκιδική

Η Χαλκιδική θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τις καλοκαιρινές σας διακοπές στην Ελλάδα. Δεν είναι όμως γνωστό ότι η Χαλκιδική προσφέρεται και για αξέχαστες χειμερινές διακοπές. Η απίστευτη φυσική ομορφιά αυτού του τόπου και οι πολλές δραστηριότητες καθιστούν τη Χαλκιδική πόλο έλξης πολλών επισκεπτών για χειμερινό τουρισμό.

Τοπία

Το εντυπωσιακό τοπίο που συνδυάζει το πλούσιο πράσινο με την όμορφη γαλάζια θάλασσα κάνει τον επισκέπτη να περιηγηθεί σε κάθε σημείο αυτού του πραγματικά ευλογημένου τόπου. Πολλές φορές οι πυκνές χιονοπτώσεις ντύνονται στα λευκά ακόμα και οι παραλίες με αποτέλεσμα ασυνήθιστες αλλά πραγματικά εντυπωσιακές εικόνες. Στους λόφους της Χαλκιδικής, στις καταπράσινες πλαγιές, θα διασχίσετε πολλά χωριά τα οποία είναι αμφιθεατρικά χτισμένα με απίστευτη θέα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Τα σπίτια και τα καταλύματα είναι χτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και με τρόπο που είναι σε απόλυτη αρμονία με τη φύση. Επισκεφτείτε τις διάσπαρτες εκκλησίες στα γραφικά χωριουδάκια και ελάτε πιο κοντά στη φύση περπατώντας ανάμεσα στα φυσικά μονοπάτια των καταπράσινων τοπίων της μαγευτικής Χαλκιδικής.

Εξερευνήστε τη Χαλκιδική

Στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής, βρίσκεται η χερσόνησος του Άθω, που επίσημα ονομάζεται Άγιο Όρος και θεωρείται παγκόσμιο αξιοθέατο. Γνωρίστε το μεγαλείο της θρησκευτικής πίστης και μάθετε για την ιστορία της Ορθοδοξίας. Για όσους πρόκειται να επισκεφθούν την ορεινή Χαλκιδική, μην παραλείψουν να ανακαλύψουν το γραφικό χωριό Αρναία, που είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Χολομώντα και έχει μεγάλη ιστορική σημασία αφού ο Αριστοτέλης επέλεξε να ζήσει κάποια χρόνια στους πρόποδες αυτού. βουνό. Καθώς βρίσκεστε στην περιοχή της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίσετε το ορεινό παραδοσιακό χωριό Βαρβάρα, που επίσης ανήκει στο δήμο Αρναίας. Εξερευνήστε το όμορφο δάσος και τα μονοπάτια με τα ξύλινα γεφύρια που οδηγούν στους καταρράκτες του χωριού. Ανακαλύψτε τη Χαλκιδική επιλέγοντας υπηρεσίες ιδιωτικής μεταφοράς όπου έμπειροι επαγγελματίες οδηγοί θα σας ξεναγήσουν σε όλα τα μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε κατά τις χειμερινές σας διακοπές.

Τροφή

Στις γραφικές ταβέρνες και εστιατόρια των χωριών, μπορείτε να γευτείτε παραδοσιακή τοπική κουζίνα παρασκευασμένη με αγνά υλικά. Απολαύστε μαύρο γουρούνι, κυνήγι ή αγριόχοιρο στην καλύβα, με θέα το δάσος γεμάτο με τα μαγευτικά χρώματα του χειμώνα.

Επισκεφθείτε τη Χαλκιδική και απολαύστε αξέχαστες χειμερινές διακοπές. Οι άνθρωποι της Easy Transfer είναι πάντα δίπλα σας για να σας μεταφέρουν όπου θέλετε χωρίς να χάσετε χρόνο από αυτές τις πολύτιμες στιγμές. Ανακαλύψτε τα όμορφα χωριά με τη βοήθεια των επαγγελματιών οδηγών μας, που θα είναι στη διάθεσή σας για να σας ξεναγήσουν στις ομορφιές της Χαλκιδικής. Κλείστε τις μεταφορές σας στη Χαλκιδική με το Easy Transfer και απλώς απολαύστε στο έπακρο τις χειμερινές σας διακοπές